CONNECT:  
             

Η προστασία μας, η απειλή τους

Λένα Ιωαννίδου Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016
Λένα Ιωαννίδου

 

Τι μπορεί να συνδέει τους αχινούς με τα αντηλιακά ; Μια νέα επιστημονική μελέτη του  Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι η ζωή τους εκτίθεται σε κίνδυνο από  τα hitech νανοϋλικά  που ενσωματώνονται στις  φόρμουλες των αντηλιακών  για να μας εξασφαλίσουν υψηλή προστασία και αόρατη υφή …

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ασφάλεια των καινοτόμων καλλυντικών νανοτεχνολογίας , ειδικότερα των αντηλιακών . Να θυμίσουμε ότι η χρήση σωματιδίων νανο-μεγέθους αντί των συμβατικών μικρο-σωματιδίων διοξειδίου του τιτανίου και οξειδίου του ψευδαργύρου –τα πιο γνωστά φυσικά φίλτρα – γίνεται για να μας απαλλάξει από τη λευκή και παχύρρευστη υφή των αντηλιακών με υψηλό βαθμό προστασίας. Η ανησυχία είναι ότι τα νανοσωματίδια μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα και να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν θεμελιωμένες ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες και τα προϊόντα που περιέχουν νανοσωματίδια θεωρούνται, μέχρι νεωτέρας, ασφαλή. Φαίνεται όμως ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και με το περιβάλλον.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μελέτησαν τις επιπτώσεις που έχουν τα συνθετικά νανοϋλικά στη θαλάσσια ζωή και συγκεκριμένα στα έμβρυα του λευκού αχινού (ένα είδος που συναντάμε στον βόρειο Ειρηνικό). Με άρθρο τους που δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στο επιστημονικό περιοδικό "American Chemical Societys journal of Environmental Science & Technology» υποστηρίζουν ότι η έκθεσή τους σε νανοσωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου - στα επίπεδα ενός συνηθισμένου αντηλιακού- αποδυναμώνει τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς τους, με αποτέλεσμα να κατακρατούν άλλες επικίνδυνες τοξικές ουσίες, τις οποίες δεν κατορθώνουν να εξουδετερώσουν .

Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και από άλλα νανοσωματίδια μετάλλων, όπως είναι το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του χαλκού .

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η διαρκής εξέλιξη της νανοτεχνολογίας θα δώσει τη δυνατότητα στη βιομηχανία καλλυντικών να αξιοποιήσει νέες μορφές νανοσωματιδίων τα οποία, χωρίς να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους , θα είναι περισσότερο ασφαλή για το περιβάλλον και την υγεία μας.

Πηγή: Cosmetics Design

 

 

 

© Copyright 2018 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
indie beauty

 

2018-01-22
Εσείς, πόσο…indie είστε;

Σας αρέσει να δοκιμάζετε προϊόντα από καινούργιες, άγνωστες μάρκες που ανακαλύψατε στο Instagram;...  

ANREye Supercharged Complex Synchronized Recovery

 

2018-10-09
And the winners are…

Πριν λίγες μέρες, σας προσκαλέσαμε να συμμετάσχετε στο νέο μας TestLab για να ανακαλύψετε την Advanced...  

galenic

 

2018-11-13
​Join the Club!

Αγαπάτε τη φροντίδα Galénic; Έχετε δοκιμάσει προϊόντα της μάρκας των κορυφαίων δημιουργών εξαιρετικών...  

slimming

 

2018-03-28
Η κομψή σιλουέτα είναι στο... χέρι μας

Το παραδοσιακό γάντι αδυνατίσματος του οίκου Elancyl κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στα φαρμακεία στη...  

ANREye Supercharged Complex Synchronized Recovery

 

2018-10-05
​Ένα TestLab για… τα μάτια σας μόνο!

Έχετε το βλέμμα μονίμως καρφωμένο στο κινητό σας; Τις  νύχτες σας φωτίζει η... οθόνη του υπολογιστή;...  

microbeads

 

2016-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2015-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;