CONNECT:  
             

Βιταμίνη C: πολύτιμος σύμμαχος της επιδερμίδας

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015
Αντωνία Θωμοπούλου

 

Molecule Με δεδομένο ότι η αντιοξειδωτική προστασία αναγνωρίζεται πλέον ως η ουσιαστική δράση για την καλή υγεία της επιδερμίδας δεν είναι τυχαίο που η βιταμίνη C έχει τον πρώτο ρόλο στην καθημερινή περιποίηση .

Αν, από το μακρύ κατάλογο των ενεργών συστατικών που προσφέρει η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς για την περιποίηση της επιδερμίδας, έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιο, αυτό είναι σίγουρα η βιταμίνη C ή , αλλιώς, το ασκορβικό οξύ. Είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό με πολλαπλή ευεργετική δράση, που προσλαμβάνουμε μόνο μέσω της καθημερινής διατροφής- αφού ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει.

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα. Εξουδετερώνει, καταρχήν, τις ελεύθερες ρίζες πριν προλάβουν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Απαλύνει αισθητά τις δυσχρωμίες - πανάδες και κηλίδες- αναστέλλοντας τη δράση της τυροσινάσης- το βασικό ένζυμο που συμμετέχει στην παραγωγή μελανίνης. Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αποτρέπει την απώλεια νερού, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επιδιόρθωσης. Επιπλέον, όταν η βιταμίνη C περιέχεται σε υψηλές συγκεντρώσεις ή σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε σε αντηλιακά προϊόντα, έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει κατά πολύ την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ένα συστατικό με πολλά ονόματα. Στην καθαρή της μορφή η βιταμίνη C αναφέρεται στη λίστα των συστατικών και ως ascorbic acid ή L-ascorbic acid. Είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη με όξινη μορφή η οποία χρησιμοποιείται είτε σε συνδυασμό με άλλους αντιοξειδωτικούς παράγοντες, είτε μόνη της σε συγκέντρωση 15-20% με σημαντικές επιδόσεις ακόμη και σε δομικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας. Στα περισσότερα όμως καλλυντικά προϊόντα η βιταμίνη C βρίσκεται με τη μορφή των συνθετικών παραγώγων της που είναι το sodium ascorbyl phosphate, το ascorbyl palmitate, το magnesium ascorbyl phosphate ( MAP), το ascorbyl glucoside, το ascorbyl glucosamine, το sodium ascorbate και το tetrahexyldecyl ascorbate.

Ποιο(ς) …κόβει το νήμα. Η βιταμίνη C, σε οποιαδήποτε μορφή ή συγκέντρωση, ακόμη και στην πιο χαμηλή, παραμένει ένα πολύτιμο και αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό. Όμως κάποια παράγωγα υπερέχουν προσφέροντας πολλά περισσότερα από αντιοξειδωτική προστασία. Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου - άρα συνεργούν στο να διατηρείται η επιδερμίδα ελαστική επί μακρόν-, απαλύνουν αισθητά τις πανάδες και σκουρόχρωμες κηλίδες της φωτογήρανσης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και περιορίζουν τις φλεγμονές, με αποτέλεσμα να παρέχουν πλούσια αντιγηραντικά οφέλη για τις πιο ώριμες επιδερμίδες . Στην κορυφή λοιπόν για τις υψηλές τους αποδόσεις στη μάχη με το χρόνο βρίσκονται το ασκορβικό οξύ- που μπορεί να μην είναι ανεκτό από τις ευαίσθητες επιδερμίδες - το tetrahexyldecyl ascorbate (THDA) , η λιποδιαλυτή μορφή της βιταμίνης C, το magnesium ascorbyl phosphate (MAP) καθώς και το sodium ascorbyl phosphate (SAP).

Δεν ξεχνάμε... Όσο ισχυρή και ευεργετική είναι η βιταμίνη C, παραμένει η πιο ασταθής από το σύνολο των βιταμινών. Είναι ευαίσθητη στο φως, στη ζέστη, στον αέρα, στο νερό και οξειδώνεται πολύ εύκολα σε βιολογικά μη ενεργά στοιχεία, με αποτέλεσμα την περιορισμένη αφομοίωσή της από την επιδερμίδα. Επιβεβαιώνουμε γι αυτό ότι το προϊόν της επιλογής μας περιέχει τη βιταμίνη C σε σταθεροποιημένη μορφή σε αεροστεγή και αδιαφανή συσκευασία.

Skingurus say. Το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου με αγνή, σταθεροποιημένη βιταμίνη C κυκλοφόρησε το 1995 από την Helena Rubinstein σε μορφή μονοδόσεων και σε αδιαφανή, αεροστεγή συσκευασία αμπούλας σε έντονο πορτοκαλί χρώμα σε συνδυασμό με το αντίστοιχο προϊόν καθημερινής περιποίησης. Είκοσι χρόνια μετά οι πολλαπλές και πολύτιμες, στο σύνολό τους, ιδιότητες της βιταμίνης C την έχουν καθιερώσει ως το κατεξοχήν συστατικό για την ολιστική αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας . Και το ζητούμενο είναι τόσο η ασφάλεια της φόρμουλας- που εξασφαλίζει τη σταθερότητα του ευπαθούς αυτού μορίου- όσο και η καλύτερη αφομοίωση του από την επιδερμίδα. Η τεχνολογία της σταδιακής απελευθέρωσης των δραστικών στοιχείων στη διάρκεια της μέρας , που βρίσκουμε πλέον σε πολλές σύγχρονες φόρμουλες, αξιοποιείται αυτή τη φορά από την Helena Rubinstein στη νέα δημιουργία της εμβληματικής σειράς του οίκου Force C.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eye creams

 

2020-02-24
Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την...  

How to avoid melasma

 

2020-07-20
Το μέλασμα και πώς να… μην το αποκτήσετε.

Ακούγεται σαν κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι όμως άλλο από το όνομα των πανάδων στην ιατρική ορολογία....  

anti-aging

 

2020-03-09
Ευαισθησία στην αντιγήρανση

Στη μάχη με τις ρυτίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες δείχνουν, καταρχάς, ότι «μειονεκτούν». Τα πολύ...  

SKINCARE 30S

 

2019-09-27
​7+1 νέα βήματα για να…πατήσετε όμορφες τα 30

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και η επιδερμίδα δείχνει να μην έχει χάσει τίποτα από τη νεανική...  

vitamin C and retinol

 

2020-03-05
Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση...  

how to use retinol

 

2020-07-08
Ρετινόλη: υψηλές επιδόσεις σε 6 βήματα

Ακόμη και ένα τόσο δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη κινδυνεύει να χάσει την ισχύ και, ως εκ τούτου,...  

maskne

 

2020-09-02
Maskne- η ακμή στις μέρες του κορωνοϊού

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο ο νέος κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Έστω και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;