CONNECT:  
             

Η βιομηχανία της ομορφιάς, αγαπά τον πλανήτη

Λένα Ιωαννίδου Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015
Λένα Ιωαννίδου

 

courtesy L'Oreal Η 21η Διεθνής Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα,  αποτέλεσε ορόσημο στην προσπάθεια περιορισμού των αρνητικών συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας  στην επιδείνωση του κλίματος σε όλη τη γη. Τη σημαντική αυτή προσπάθεια στήριξαν, με δράσεις και πρωτοβουλίες , οι  μεγαλύτερες εταιρίες καλλυντικών.

Η καλή μέρα-του... πλανήτη μας- από το πρωί φαίνεται και πιο συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν, στη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, 81 εταιρίες καλλυντικών –ανάμεσά τους εταιρίες κολοσσοί όπως η LOréal, η P&G, η Unilever και η Johnson & Johnson- ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και συνυπέγραψαν το σύμφωνο δέσμευσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (American Act on Climate Pledge).

  • Η Johnson& Johnson δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2020 και κατά 80% μέχρι το 2080, ότι μέχρι το 20120, το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ποσοστό που θα φτάσει το 100% μέχρι το 2050.
  • Στα άμεσα σχέδια της P&G (μέχρι το 2020) είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% και η δημιουργία στο Τέξας ενός Αιολικού Πάρκου με ανεμογεννήτριες από το οποίο θα αντλεί το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των εργοστασίων της.
  • Η Unilever δεσμεύτηκε να μηδενίσει τη «συμμετοχή» της στην αποδάσωση του πλανήτη σε σχέση με το σογιέλαιο, το φοινικέλαιο και το χαρτί και να φτάσει στο 100% της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Τέλος ανακοίνωσε ότι τα εργαστήριά της προσπαθούν να αναπτύξουν προϊόντα περιποίησης –π.χ. ένα ξηρό σαμπουάν –που θα μειώσουν την ανάγκη χρήσης ζεστού νερού.
  • Η LOréal υποσχέθηκε να μειώσει μέχρι το 2020, τις εκπομπές CO2 κατά 60%, την κατανάλωση νερού και τα απόβλητα κατά 60% και δεσμεύτηκε ότι οι πρώτες ύλες της θα είναι αποδεσμευμένες κατά 100% από δραστηριότητες αποδασώσεων.

Μια ιστορική συμφωνία

Η 21η Διεθνής Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που διεξάχθηκε στο Παρίσι από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, αποτέλεσε ορόσημο στην προσπάθεια περιορισμού των αρνητικών συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας στην επιδείνωση του κλίματος σε όλη τη γη.

Όπως μαθαίνουμε, η L’Oréal έδωσε το παρών στη σημαντική αυτή συνδιάσκεψη παρουσιάζοντας τις διαχρονικές δράσεις και τις πρωτοβουλίες της σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο που στήθηκε για το σκοπό αυτό στο Grand Palais. Είναι γνωστό πως η L'Oréal, ήδη από το 2003, συμμετέχει ενεργά στο Carbon Disclosure Project (CDP)- έναν διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό, ο οποίος αναλύει τις εταιρικές προσπάθειες για την καταμέτρηση, τεκμηρίωση και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου- και έχει αξιολογηθεί στην ανώτερη κλίμακα «Α» των επιδόσεων όσον αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Από το 2007, χρησιμοποιεί πρώτες ύλες- σογιέλαιο, φοινικέλαιο και ίνες ξύλου- που δεν προέρχονται από δραστηριότητες αποδάσωσης, ενώ, το 97,9% του χαρτιού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες της, είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με προδιαγραφές, όπως FSC και PEFC. Τέλος, το 2014, κατάφερε να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και όλες οι νέες εγκαταστάσεις της ακολουθούν πλέον αυστηρά προηγμένα ενεργειακά πρότυπα.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο “Sharing Beauty With All”, ένα μακρόπνοο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο στοχεύει:

  • στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία
  • στην ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης, για την εμπέδωση πρακτικών βιώσιμης καταναλωτικής συμπεριφοράς και ,
  • στη δέσμευση για πλήρη αποσύνδεση της παραγωγής της εταιρείας από οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με αποδασώσεις.

Με πίστη και επιμονή αλλά και συντονισμένες δράσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπου δραστηριοποιείται η L' Oréal πιστεύει ότι το “Sharing Beauty With All” θα προσθέσει μια μικρή ψηφίδα στην παγκόσμια πλέον προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωτηρία του πλανήτη που μας φιλοξενεί…

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;