CONNECT:  
             

Αντιοξειδωτικά: 4 χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά

Αντωνία Θωμοπούλου Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018
Αντωνία Θωμοπούλου

 

antioxidants Στη μάχη με το χρόνο τα αντιοξειδωτικά έχουν την πρώτη θέση. Πιο πάνω και από τα αντηλιακά. Δεν είναι μόνο ότι εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες αλλά αποτρέπουν και όλες τις παράπλευρες ζημιές. Με το δικό τους βέβαια τρόπο…..

1. Αγαπούν τις παρέες. Μπορεί η βιταμίνη C να είναι το σούπερ σταρ αντιοξειδωτικό συστατικό. Όμως όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη E ή τη βιταμίνη Α τότε η προστασία που προσφέρουν στην επιδερμίδα είναι πολλαπλή. Βιταμίνες C και Ε – η πρώτη προστατεύει , η δεύτερη προσφέρει πλούσια αντιφλεγμονώδη δράση- σε ένα αντηλιακό προϊόν εξασφαλίζουν την ιδανική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Φροντίζουμε γι αυτό να αναζητούμε προϊόντα είτε με ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό κοκτέιλ στην ίδια φόρμουλα είτε επιλέγουμε αντίστοιχες συνθέσεις τόσο για την πρωινή όσο και για τη νυχτερινή φροντίδα της επιδερμίδας. Για το τελευταίο υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καταστροφή στις λιπιδικές μεμβράνες των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες συσσωρεύεται μεν στη διάρκεια της μέρας αλλά κορυφώνεται στη διάρκεια της νύχτας.

2. Είναι πολυεργαλεία. Αν και έχουν γίνει διάσημα για την προστασία που εξασφαλίζουν δεσμεύοντας και εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, μια από τις βασικές αιτίες πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, τα αντιοξειδωτικά προσφέρουν πολλά περισσότερα στην επιδερμίδα. Ενισχύουν τους μηχανισμούς άμυνας από την υπεριώδη ακτινοβολία- γι αυτό και το ιδανικό αντηλιακό προϊόν είναι αυτό που συνδυάζει φωτοσταθερά φίλτρα ευρέος φάσματος με αντιοξειδωτικούς παράγοντες- , προστατεύουν από τις φλεγμονές, τη σιωπηλή αιτία, όπως την ονομάζουν, γήρανσης της επιδερμίδας , βελτιώνουν τις κυτταρικές λειτουργίες αλλά και τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

3. Απεχθάνονται την «έκθεση». Τα αντιοξειδωτικά , με πρώτη και καλύτερη τη βιταμίνη C, είναι ασταθή. Είναι, δηλαδή, ευαίσθητα στον αέρα και στο φως. Από τη στιγμή που θα εκτεθούν πολύ σύντομα- σε μερικές εβδομάδες ή ακόμη και μέρες- αποσυντίθενται. Γι αυτό το λόγο πρέπει να είναι πάντα προστατευμένα σε αδιαφανείς και σκουρόχρωμες συσκευασίες, σε σωληνάρια ή μπουκάλια με δοσομετρητή.

4. Θέλουν το χρόνο τους. Κάτι που ισχύει φυσικά για όλα τα συστατικά. Όμως τα αντιοξειδωτικά έχουν ένα λόγο παραπάνω. Αυτό που προσφέρουν δεν είναι κάτι που αποτυπώνεται άμεσα. Το ζητούμενο είναι να ενισχύσουν τους μηχανισμούς αυτοάμυνας και επανόρθωσης. Και αυτό αποδεικνύεται από την υγιή όψη και υφή - φωτεινή, λεία και απαλή –που διατηρεί η επιδερμίδα σε βάθος χρόνου. Στο κάτω-κάτω, ήλιος, περιβαλλοντική μόλυνση, στρες και κακή διατροφή απειλούν καθημερινά την επιδερμίδα. Άρα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν… Αν, μάλιστα, θωρακίσουμε εκ των έσω τον οργανισμό- άρα και την επιδερμίδα- εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιό μας με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες , είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την επιλογή μας.

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

2015-04-10
All about skin

Καλύπτει έκταση 2 τετραγωνικών μέτρων, ζυγίζει 4 περίπου κιλά και έχει πάχος  4 χιλιοστά –το πολύ....  

sunscreen

 

2019-05-22
​Μερικές αλήθειες για τα αντηλιακά

Μπορεί η αναποφασιστικότητα του καιρού να κρατά ακόμα τις παραλίες μακριά από το οπτικό μας πεδίο,...  

Biotherm

 

2019-06-26
Μια «ντίβα» που προσέχει την επιδερμίδα μας

Ελάχιστες είναι οι μάρκες καλλυντικών που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με ένα ενεργό συστατικό,...  

clean beauty

 

2019-10-16
​Η «καθαρή ομορφιά» είναι ...in

Δεν είναι μόνο φυτικά, δεν είναι μόνο «οικολογικά», δεν είναι μόνο φιλικά προς την επιδερμίδα. Τα...  

Niacinamide

 

2019-10-11
Ένα plan B...3 για την επιδερμίδα

Όταν μιλάμε για βιταμίνες, οι πρώτες που μας έρχονται στο νου είναι η C, η Α και η Ε, ξεχνώντας...  

ελαστίνη

 

2017-09-04
​Πόση ελαστίνη έχει ακόμα η επιδερμίδα σας;

Τσιμπήστε το δέρμα στη ράχη του χεριού σας και παρατηρήστε πόσο γρήγορα επανέρχεται στην αρχική...  

hyaluronic acid

 

2018-02-05
Υαλουρονικό οξύ: το μέγεθος...  μετράει

Είναι αμέτρητες πλέον οι καλλυντικές φόρμουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, άλλοτε για να προσφέρουν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;