CONNECT:  
             

Ο πόλεμος των… ρυτίδων σε όλες τις διαστάσεις!

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016
Λένα Ιωαννίδου

 

Korres 50 skingurus Τι κοινό έχουν τα φύλλα της καστανιάς, οι Αραχαμίτες της Αρκαδίας και 7 ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα με την επιδερμίδα μας; Η απάντηση στο γρίφο κρύβεται σε μία δραστική ουσία που ακούει στο όνομα λουπεόλη και μια παγκόσμια καινοτομία στην αντιγήρανση με ελληνική υπογραφή!

Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε σε ένα ταξίδι ως την καρδιά της σύνθεσης των προϊόντων Αρκαδικής Καστανιάς του Κορρέ, αυτής της μοναδικής σειράς, εκεί που βρίσκεται η δύναμη της-ελληνικής- φύσης . Θα ξεκινήσουμε από μια επιστημονική διαπίστωση για να φτάσουμε σε ένα δραστικό μόριο και σε μια παγκόσμια καινοτομία. Ενδιάμεσος σταθμός μας, οι Αραχαμίτες, ένα μικρό χωριό της Αρκαδίας….

Κορυφαίο αντιοξειδωτικό, made in Greece.

Στο πλαίσιο του φιλόδοξου ερευνητικού project AGROCOS –η μεγαλύτερη πρωτογενής έρευνα στα φυσικά συστατικά του πλανήτη- διαπιστώθηκε ότι η Καστανιά (Castanea Sativa), συγκεκριμένα, τα φύλλα της, είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά –και όχι μόνο- και για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν να μελετηθούν περισσότερο. Το συγκεκριμένο τμήμα του φυτού ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε φαινόλες (π.χ. τανίνες) και τερπενοειδή (π.χ. ουρσολικό οξύ, λουπεόλη και betulin). Οι μελέτες ανέδειξαν την Καστανιά σε κορυφαίο ελληνικό φυσικό αντιοξειδωτικό συστατικό της έρευνας AGROCOS. Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ ωστόσο, εστίασε περισσότερο στη λουπεόλη, μια φυσική δραστική ουσία με βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Λουπεόλη: πλούσια και «δύσκολη»

Η δραστική ουσία που εντοπίστηκε στα φύλλα της Καστανιάς , έχει αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων από 700 επιστημονικών μελετών, αποκλειστικά όμως φαρμακευτικού και ιατρικού ενδιαφέροντος . Το 40% από αυτές αναφέρεται στην αντιφλεγμονώδη δράση της και τη σχέση της με διαφορετικούς μηχανισμούς του οργανισμού που ευθύνονται για τη γήρανση έως και για σοβαρές ασθένειες. Έχουν επίσης καταγραφεί οι αντιμικροβιακές και αναπλαστικές ιδιότητες της λουπεόλης. Ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των καλλυντικών φυσικών δραστικών, ήταν ο…. «δύσκολος» χαρακτήρας της, αφού ως αδιάλυτη ουσία, δεν απορροφάται από την επιδερμίδα.

Active HALupeol :η υπέρβαση

Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ αναγνωρίζοντας την καλλυντική αξία της, βάλθηκε να ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό . Και τα κατάφερε με μια παγκόσμια καινοτομία! Ενσωμάτωσε για πρώτη φορά σε καλλυντική σύνθεση, τη λουπεόλη σε καθαρή μορφή! Το Active HALupeol, που δημιούργησε, είναι ένα ισχυρά αντιρυτιδικό μόριο, το οποίο, χάρη σε ένα ενεργό πλέγμα υαλουρονικού οξέως, επιτρέπει τη μεταφορά της καθαρής λουπεόλης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και την στοχευμένη προληπτική και επανορθωτική δράση της κατά των ρυτίδων , σε όλες τις διαστάσεις τους!

Αντιγήρανση σε όλες τις διαστάσεις

Μελέτες που διενήργησε το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογίας/ Εργαστήριο Κυτταρικού Πολλαπλασιασμού & Γήρανσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και το Τμήμα Βιολογίας/ Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής/ Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέδειξαν ότι το δραστικό μόριο Active HALupeol, «επεμβαίνει» σε όλες τις διαστάσεις των ρυτίδων (βάθος, πλάτος, επιφάνεια) μέσω της δράσης του σε τρεις άξονες:

  • Σε κυτταρικό επίπεδο προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες, ενισχύοντας την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις βλάβες που προκαλεί, όπως ρυτίδες και χαλάρωση.
  • Σε γονιδιακό επίπεδο, ρυθμίζει την έκφραση των γονιδίων που συντελούν στην πρωτεόσταση - σύνολο μηχανισμών που εξασφαλίζουν την μακροζωία των κυττάρων μέσω της απομάκρυνσης των κατεστραμμένων πρωτεϊνών τους, οι οποίες οδηγούν σε σημάδια γήρανσης- επαναφέροντας τα κύτταρα σε υγιείς, νεανικούς ρυθμούς λειτουργίας.
  • Τέλος, το νέο δραστικό μόριο βοηθά την επιδερμίδα να επανορθώσει τις ρυτίδες σε βάθος και να ανακτήσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της, προστατεύοντας και ενισχύοντας την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών που εξασφαλίζουν τρισδιάστατη δομή στο δέρμα και ένα πιο νεανικό σχήμα και εμφάνιση στην επιδερμίδα.

Αποστολή στους Αραχαμίτες

Ο τρόπος να ενσωματωθεί η λουπεόλη σε καλλυντική σύνθεση είχε βρεθεί, έπρεπε όμως να βρεθεί και η καλύτερη «πρώτη ύλη»! Έχοντας στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση εγχώριων φυτών και βοτάνων, η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξε την Αρκαδία ως την καταλληλότερη περιοχή για τη βιολογικά πιστοποιημένη καλλιέργεια της Καστανιάς και την προμήθεια άριστης ποιότητας φύλλων . Το ορεινό ανάγλυφο του νομού Αρκαδίας, οι πλούσιες δασικές εκτάσεις, αλλά και οι ευνοϊκές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, τον ανέδειξαν ως μία από τις βασικές καστανοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Για πολλά χρόνια σημαντικό εισόδημα μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Αρκαδίας βασίστηκε στην καλλιέργεια της Καστανιάς. Ειδικότερα οι Αραχαμίτες, ένα γραφικό χωριό κοντά στην Τρίπολη, έχει παράδοση στη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ωστόσο οι καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 έπληξαν τις εκτάσεις καστανιάς. Έτσι, στην επιλογή της Αρκαδίας, λόγω της άριστης ποιότητας της πρώτης ύλης, προστέθηκε μια ακόμα παράμετρος, αυτή τη φορά κοινωνική: Η επιτακτική ανάγκη για την οικονομική ενίσχυση της περιοχής. Στο πλαίσιο του εκτενούς δικτύου ηθικών συνεργασιών που διατηρεί η εταιρεία με καλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ΚΟΡΡΕΣ επέλεξε τους Αραχαμίτες για τη συλλογή των φύλλων της Καστανιάς και με βάση τις αρχές της συμβολαιακής γεωργίας, συνεργάστηκε με τον καλλιεργητή κ. Δ. Μανιάτη, στον οποίο παρέσχε και όλη την τεχνική υποστήριξη για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών βιολογικής καλλιέργειας.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;