CONNECT:  
             

Κάντο όπως οι coloristes

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017
Αντωνία Θωμοπούλου

 

edgy Ξανθό, καστανό ή εκτυφλωτικό κόκκινο; Όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι ανταποκρίνεται στον τύπο και τις ιδιαιτερότητες των μαλλιών σας. Όπως ακριβώς κάνουν οι επαγγελματίες coloristes

· Flash back στα νεανικά σας χρόνια ….. και στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Οποιαδήποτε απόχρωση είναι δύο τόνους πιο ανοικτή ή πιο σκούρα από το χρώμα που έδωσε η φύση, είναι ασφαλής επιλογή. Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε δραματικές αλλαγές, ζητείστε τη συμβουλή επαγγελματία colorist.

· Η επιδερμίδα δίνει τον τόνο της βαφής. Επιλέγετε αποχρώσεις που «δένουν» καλύτερα με το χρώμα της επιδερμίδας σας. Το μαύρο ή σκούρο καστανό , για παράδειγμα, στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες προσθέτει …..χρόνια. Στις σταρένιες επιδερμίδες ταιριάζουν οι χάλκινες αποχρώσεις. Ενώ οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες αποδεικνύονται οι πιο κερδισμένες αφού «δένουν» με μια ευρεία γκάμα χρωμάτων.

· Το μαύρο απαιτεί άψογο καμβά. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κομψά χρώματα. Με την προϋπόθεση ότι είστε σίγουρες για την άψογη όψη της επιδερμίδας σας, γιατί το μαύρο χρώμα, αποκαλύπτει... χωρίς οίκτο, ακόμη και τις πιο μικρές ατέλειες.

· Προσωρινή βαφή για προστασία από λανθασμένες επιλογές. Είναι οι βαφές που φεύγουν εύκολα μετά από 6-8 λουσίματα και αποτελούν την ιδανική επιλογή όταν βάφετε για πρώτη φορά τα μαλλιά στο σπίτι ή αν θέλετε να τονίσετε το φυσικό σας χρώμα. Η βασική τους διαφορά από τις μόνιμες είναι ότι οι χρωστικές τους παραμένουν μόνο στην επιφάνεια της τρίχας .

· Βαφή μόνο σε υγιή μαλλιά. Για ομοιόμορφο, φωτεινό και λαμπερό χρώμα σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας είναι υγιή, γερά, σωστά ενυδατωμένα, χωρίς ψαλίδα ή φθαρμένες άκρες πριν εφαρμόσετε το χρώμα της επιλογής σας. Σε αντίθετη περίπτωση, της βαφής προηγείται η εντατική περιποίηση με τις εξειδικευμένες συνθέσεις που θα βοηθήσουν την τρίχα να ανακτήσει τη φυσική της λάμψη και τη λεία απαλή υφή της.

· Το κόκκινο χρώμα έχει τους δικούς του κανόνες. Υπέροχο χρώμα που αναδεικνύεται ιδανικά σε καμβά χωρίς το παραμικρό ψεγάδι ή, πιο απλά, σε επιδερμίδα χωρίς ατέλειες. Οι αποχρώσεις ανάμεσα στο κόκκινο και το ξανθό συστήνονται κυρίως στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με γαλάζια ή πράσινα μάτια. Ενώ τα κόκκινα μαλλιά στην απόχρωση της σκουριάς «δένουν» καλύτερα με τις σταρένιες επιδερμίδες.

· Λευκά μαλλιά- τρεις τρόποι για σωστή κάλυψη. Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν επιλέγετε ένα χρωμοσαμπουάν που προσφέρει προσωρινή κάλυψη μέχρι το επόμενο λούσιμο. Αν το λευκό χρώμα καλύπτει το 50% του μήκους της τρίχας, αναζητάτε ημιμόνιμες βαφές χωρίς αμμωνία σε ένα τόνο πιο σκούρο από το φυσικό σας χρώμα. Τέλος, όταν θέλετε να καλύψετε τα λευκά μαλλιά επιλέγετε αποκλειστικά μόνιμες οξειδωτικές βαφές που ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και δίνουν στις φυσικές χρωστικές την απόχρωση της επιλογής σας προσφέροντας ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

· Εφαρμόζετε τη βαφή σε άλουστα μαλλιά. Είναι μύθος ότι η βαφή δεν πιάνει σε λουσμένα μαλλιά. Ο λόγος που οι ειδικοί επιμένουν είναι γιατί όσο είναι φρεσκολουσμένα, οι πόροι παραμένουν ανοικτοί και υπάρχει πιθανότητα να νιώσετε ένα ελαφρύ τσούξιμο τη στιγμή της εφαρμογής.

· Για την καθημερινή φροντίδα επιλέγετε αποκλειστικά,εξειδικευμένα προϊόντα. Για να διατηρήσετε το χρώμα της βαφής το ίδιο φωτεινό και λαμπερό, όπως την πρώτη μέρα της εφαρμογής, επιλέγετε τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που έχουν ήπιες συνθέσεις οι οποίες δεν φθείρουν τις τεχνητές χρωστικές.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
shampoing

 

2016-01-08
Είστε σίγουρες ότι λούζεστε σωστά;

Αναρωτιέστε γιατί όταν σας περιποιούνται στο κομμωτήριο, τα μαλλιά σας δείχνουν πιο ανάλαφρα, πιο...  

co washing

 

2019-12-20
​Co-washing ή, το λούσιμο… αλλιώς.

Σκεφτήκατε ποτέ να λούσετε τα μαλλιά σας με ….κοντίσιονερ; Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η εναλλακτική...  

hair colouring

 

2020-02-28
​Η φύση σε ρόλο κολορίστ...

Δεν είναι απλώς πηγή πολύτιμων συστατικών για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Εδώ και...  

hair loss

 

2020-04-01
​Πέφτουν; Μην τα χάνετε!

Ίσως να φταίει η ...άνοιξη, ίσως οι στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. ...  

shampooing

 

2020-06-11
Πάμε για -σωστό- λούσιμο;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί, όταν μας λούζουν στο κομμωτήριο τα μαλλιά μας μετά είναι πιο λαμπερά ή γιατί...  

colored hair

 

2019-11-06
​Βαμμένα, όμορφα μαλλιά, αλλά για πόσο;

Φλογερό κόκκινο, εβένινο μαύρο, ζεστό σοκολατί και βέβαια εκτυφλωτικό ξανθό. Όποια απόχρωση βαφής...  

VocabuHair

 

2020-06-07
VocabuHair​: «Ξεφυλλίστε» το , από το Α ως το Ω!

Τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας αλλά και τα ταλαιπωρούμε. Αλλάζουμε το χρώμα τους, παίζουμε με το...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;