CONNECT:  
             

Μια βαφή παρακαλώ… για το σπίτι

Λένα Ιωαννίδου Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016
Λένα Ιωαννίδου

 

Hair colouring Λίγο η κρίση, λίγο ο χρόνος που δεν περισσεύει, λίγο η ευκολία στην αγορά τους, οι βαφές μαλλιών για εφαρμογή στο σπίτι γνωρίζουν τελευταία μεγάλη άνθηση! Για την πλειονότητα των γυναικών που βάφονται μόνες τους, οι οδηγίες χρήσης τους είναι μάλλον άχρηστες, μιας και παίζουν πια το χρώμα …στα δάχτυλα. Υπάρχουν όμως και οι πρωτάρες…

Σύμφωνα με έρευνες , οι Ελληνίδες, σε ποσοστό σχεδόν 50%, έχουν απαρνηθεί το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους! Σε αντίθεση με τα παλιότερα χρόνια, οι γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους όχι μόνο για να καλύψουν τα λευκά αλλά και για να «παίξουν» με την εικόνα τους, να ανανεωθούν, να αποκτήσουν ένα διαφορετικό look, να προσθέσουν ένταση και λάμψη στο φυσικό τους χρώμα. Οι στατιστικές, μάλιστα, δείχνουν ότι πάνω από τα 2/3 των γυναικών αυτών επιλέγουν να βάψουν τα μαλλιά τους στο σπίτι και όχι στο κομμωτήριο-και όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης. Τα προϊόντα βαφής εξελίσσονται και βελτιώνονται διαρκώς προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες επιλογής, ευκολία στην εφαρμογή και, φυσικά, μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων. Στη σύνθεσή τους περιέχουν θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά που περιποιούνται , προστατεύουν την τρίχα από τη φθορά και διατηρούν τα μαλλιά απαλά, στιλπνά και υγιή. Έτσι, με σύμβουλο τις κατατοπιστικότατες οδηγίες χρήσης στα σετ βαφής, μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα των μαλλιών μας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι η απλή διαδικασία που ακολουθούμε κάνοντας μόνες μας βαφή στο σπίτι δεν θα μπορέσει ποτέ να συγκριθεί με το αποτέλεσμα που προσφέρουν η τεχνογνωσία και η εμπειρία ενός επαγγελματία κολορίστ - του κομμωτή που ειδικεύεται στις βαφές-, όπως επίσης το γεγονός ότι πολλές σύνθετες τεχνικές βαφής είναι αδύνατο να εφαρμοστούν μακριά από την αναπαυτική πολυθρόνα του κομμωτηρίου. Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ιστορία...

Χρώμα DIY : 10+1 tips για.. αρχάριες

 1. Μην κάνετε βαφή σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Όταν είναι άλουστα, το σμήγμα που έχει εκκριθεί προστατεύει το δέρμα του κεφαλιού κι έτσι αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί.
 2. Μην κάνετε ποτέ βαφή σε μαλλιά που έχουν χέννα. Τα μεταλλικά άλατα που περιέχει, όταν έρθουν σε επαφή με την αμμωνία της βαφής, κάνουν την τρίχα να σπάει.
 3. Αν έχετε μακριά μαλλιά, αγοράστε δύο σετ βαφής. Το περιεχόμενο ενός σετ αρκεί για μαλλιά μεσαίου μήκους.
 4. Μην αναμειγνύετε ποτέ το περιεχόμενο δύο βαφών από διαφορετικές μάρκες, έστω κι αν είναι η ίδια απόχρωση. Τα συστατικά τους διαφέρουν.
 5. Απλώνετε λίγη βαζελίνη κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο και στους κροτάφους για να μη «βάψει» η επιδερμίδα. Αν, παρ’ όλα αυτά, η βαφή στάξει, καθαρίστε τη αμέσως με τονωτική λοσιόν που περιέχει οινόπνευμα.
 6. Μην αφήνετε τη βαφή πάνω στα μαλλιά λιγότερο ή περισσότερο χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα σας απογοητεύσουν.
 7. Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη βαμμένα, μην επιχειρήσετε να τα ξανοίξετε μόνη σας. Απευθυνθείτε στον κομμωτή σας.
 8. Αν θελήσετε να περάσετε με τη βαφή και τα φρύδια σας -παρ’ όλο που οι ειδικοί, για λόγους ασφαλείας, δεν το συνιστούν-, θα πρέπει να το επιχειρήσετε με ένα λεπτό πινελάκι και μόνο αν έχετε σταθερό χέρι.
 9. Μην κρατάτε το μείγμα της βαφής που περισσεύει για άλλη φορά. Είναι επικίνδυνο.
 10. Προστατέψτε το χρώμα των μαλλιών σας και διατηρήστε το λαμπερό χρησιμοποιώντας σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά.
 11. Αν, τελικά, αποδειχτεί πως η απόχρωση που έχουν τα μαλλιά σας δεν είναι αυτή που φανταστήκατε, εάν μεν η βαφή είναι προσωρινή, κάντε υπομονή ή αρχίστε να λούζεστε με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό (clarifying shampoo). Αν όμως η βαφή είναι μόνιμη, προτιμήστε να καταφύγετε στα έμπειρα χέρια του κομμωτή σας. Αυτός μόνο ξέρει πώς θα διορθώσει το... κακό.

Καλύψτε τις ρίζες

Είναι αλήθεια πως στο διάστημα ανάμεσα σε δύο βαφές, ιδίως όταν η αλλαγή χρώματος είναι δραστική, η εμφάνιση της σκούρας ρίζας δεν είναι και τόσο κολακευτική. Ωστόσο, η επανάληψη της βαφής σε όλο το μήκος των μαλλιών «βαραίνει» το χρώμα και το κάνει να δείχνει μουντό και ψεύτικο. Μπορείτε, όμως, με μια απλή διαδικασία να καλύψετε μόνο τις ρίζες, χωρίς να ταλαιπωρήσετε άλλο τα μαλλιά σας.

 • Χωρίστε τα μαλλιά σε τέσσερα ίσα μέρη, σε σχήμα σταυρού, και στερεώστε τα με πλαστικά -όχι μεταλλικά- κλιπ.
 • Αναμίξτε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και φορέστε τα γάντια μιας χρήσης.
 • Ελευθερώστε ένα από τα τέσσερα μέρη των μαλλιών και απλώστε με το ειδικό απλικατέρ τη βαφή σύρριζα κατά μήκος της μεσαίας χωρίστρας.
 • Απλώστε καλά τη βαφή στη γραμμή της ρίζας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.
 • Χωρίστε μία τούφα με μια λεπτή χτένα, στερεώστε τη με ένα κλιπ και απλώστε τη βαφή στη νέα χωρίστρα που σχηματίζεται.
 • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία τούφα τούφα, μέχρι να καλύψετε όλες τις ρίζες, σε όλο το κεφάλι, αφήνοντας τα μήκη- τα υπόλοιπα μαλλιά – στεγνά. Αφήστε τη βαφή να δράσει, υπολογίζοντας πέντε λεπτά λιγότερο από το χρόνο αναμονής που αναγράφεται στη συσκευασία.
 • Μόλις λήξει ο χρόνος αναμονής, απλώστε τη βαφή σε όλο το μήκος της τρίχας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας. Αν έχει περισσέψει βαφή στο απλικατέρ, χρησιμοποιήστε τη στη φάση αυτή για να ζωντανέψετε το χρώμα και στα υπόλοιπα μαλλιά.
 • Περιμένετε πέντε λεπτά ακόμα και ολοκληρώστε τη διαδικασία λούζοντας τα μαλλιά με το ειδικό σταθεροποιητικό σαμπουάν που θα βρείτε στη συσκευασία της βαφής.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                       

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  

eco friendly haircare

 

2021-05-12
Πόσο eco-friendly είναι η φροντίδα των μαλλιών μας;

Στη λίστα με τις φιλικές προς το περιβάλλον τελετουργίες ομορφιάς, η περιποίηση επί….κεφαλής φιγουράρει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;