CONNECT:  
             

Hair has the power

Λένα Ιωαννίδου Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016
Λένα Ιωαννίδου

 

hair Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνουν τα μαλλιά σας. Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο τα μαλλιά σας αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Η εποχή αλλάζει, γιατί να μην τολμήσετε κι εσείς μια αλλαγή;

Στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν η μόδα της εποχής επέβαλλε να στολίζουν τα κεφάλια των γυναικών πανύψηλες περούκες, οι υπεύθυνοι του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν το άνοιγμα της κεντρικής εισόδου κατά ένα μέτρο περίπου, ώστε να μπορούν να περνούν οι πιστές χωρίς να κινδυνεύει το ... χτένισμά τους! Προς τι αυτή η ιστορία; Μα γιατί αποδεικνύει ότι τα μαλλιά έχουν τη δύναμη να «επιβληθούν», να μας μεταμορφώσουν, να κρύψουν τις ατέλειές μας, να ενισχύσουν το δυναμισμό μας -αν μας λείπει-, ακόμα και να... θυσιαστούν -με ένα εντυπωσιακό κούρεμα- για να μας φτιάξουν τη διάθεση!

Οι ειδικοί λένε ότι σε περιόδους προσωπικής κρίσης ή κατάθλιψης ή όταν η αυτοεκτίμησή μας βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο, ένα από τα πρώτα πράγματα που «εγκαταλείπουμε», παραμελώντας τη φροντίδα τους, είναι τα μαλλιά μας. Δείτε, λοιπόν, την αλλαγή των εποχών σαν ιδανική ευκαιρία να αντικρίσετε μια διαφορετική πλευρά σας μπροστά στον καθρέφτη. Τολμήστε την αλλαγή, θα σας «ανεβάσει»! Δεν χρειάζεται να είναι ριζική, γιατί τότε ίσως και να τρομάξετε. Βήμα προς βήμα επανασχεδιάστε την εικόνα σας. Τα μαλλιά είναι η πιο ανώδυνη αφετηρία...

Άλλο χρώμα

Αν αλλαγή για σας σημαίνει ένα νέο χρώμα για τα μαλλιά, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι πιθανότατα θα αλλάξουν οι συνήθειές σας -θα επισκέπτεστε αναγκαστικά συχνότερα το κομμωτήριο, κάτι που σε εποχές κρίσης ίσως να μην είναι εφικτό – και ίσως, αυξηθεί ο χρόνος που αφιερώνατε μέχρι τώρα στη φροντίδα τους. Κυρίως, όμως, πρέπει να είστε σίγουρη -σε αυτό θα σας βοηθήσει ο κομμωτής σας- ότι το χρώμα που θέλετε δεν θα δείχνει σαν «ξένο σώμα» στο κεφάλι σας. Σεβαστείτε, ως ένα σημείο, την επιλογή της φύσης ως προς το χρώμα των μαλλιών. Για παράδειγμα, τα πολύ έντονα χρώματα -το μαύρο ή το ακαζού- σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και προσθέτουν χρόνια, ενώ οι πολύ ξανθές αποχρώσεις στα μαλλιά δείχνουν ψεύτικες όταν περιβάλλουν μια σκούρα επιδερμίδα. Δοκιμάστε τις ανταύγειες -σαν ένα μεταβατικό στάδιο- ή δώστε στον εαυτό σας περιθώρια προσαρμογής, είτε ξανοίγοντας είτε σκουραίνοντας σταδιακά τα μαλλιά σας προτού προχωρήσετε σε μια δραστική αλλαγή χρώματος.

Άλλη κουπ

Αν αλλαγή για σας σημαίνει κούρεμα, μην επιχειρήσετε να περάσετε με μιας από τα μακριά στα πολύ κοντά μαλλιά γιατί, αν το μετανιώσετε, δεν θα μπορείτε να επανορθώσετε. Αντίθετα, επιλέγοντας ένα μεσαίο μήκος, προσφέρετε στον εαυτό σας μια μεταβατική φάση, που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θα προχωρήσετε και... λίγο ακόμα. Παρατηρήστε τέλος προσεκτικά τις λεπτομέρειες της εικόνας σας, μπροστά στον καθρέφτη, για να κρίνετε αν το κούρεμα που σας αρέσει, σας ταιριάζει κιόλας.

  • Αν το πρόσωπό σας είναι μακρόστενο, τα μακριά -και σκουρόχρωμα- μαλλιά θα τονίσουν την ατέλεια. Επιλέξτε μια κουπ με μεσαίο μήκος, στο ύψος των ώμων, και κάντε τη χωρίστρα στο πλάι. Το πρόσωπό σας θα δείξει πιο στρογγυλό.
  • Αν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό, αποφύγετε τις γεωμετρικές κουπ. Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν εξισορροπούν τη «στρογγυλάδα». Επιλέξτε μια ντεγκραντέ κουπ με πλούσιες φράντζες, που καλύπτουν και «κόβουν» το πρόσωπό σας.
  • Αν αποφασίσατε να «θυσιάσετε», έπειτα από χρόνια, τα μακριά μαλλιά σας, προσέξτε ξανά το σχήμα και το μήκος του... λαιμού σας. Αν είναι μακρύς και λεπτός, προχωρήστε άφοβα. Αν όχι, προτιμήστε μια κουπ ντεγκραντέ για να τον καμουφλάρετε.
  • Αν οι ώμοι σας είναι φαρδείς, επιλέξτε μια μακριά κουπ, που δεν θα τους τονίζει.
  • Αν το σώμα σας έχει, όπως λέγεται, σχήμα αχλαδιού -δηλαδή «ανοίγει» στην περιφέρεια-, τότε είναι προτιμότερο να ξεχάσετε την πολύ κοντή κουπ και να επιλέξετε ένα ασύμμετρο καρέ.
  • Αν η μύτη σας είναι σχετικά μεγάλη -ή φαρδιά-, μια ασύμμετρη ή τετραγωνισμένη φράντζα θα ισορροπήσει τις αναλογίες του προσώπου σας.

και...άλλες ιδέες

Μήπως οι αντιλήψεις σας σχετικά με το τι είναι καλό και τι δεν είναι για την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σας είναι λίγο «παρωχημένες»; Ενόψει νέας εποχής , λοιπόν, σας προτείνουμε να κάνετε και σ’ αυτές, ένα … καλό φρεσκάρισμα !

Ο ΜΥΘΟΣ: Ακολουθώντας ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε σίδηρο και πρωτεΐνες τα μαλλιά δυναμώνουν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι πλούσιες σε σίδηρο τροφές και οι πρωτεΐνες ωφελούν, αναμφίβολα, τον οργανισμό -και τα μαλλιά. Ωστόσο, αν τα γονίδια «θέλουν» την τρίχα λεπτή, τίποτα δεν θα την κάνει χοντρή και σκληρή.

Ο ΜΥΘΟΣ: Πρέπει να αλλάζουμε συχνά τη μάρκα του σαμπουάν γιατί, έπειτα από λίγο καιρό, τα μαλλιά το συνηθίζουν και δεν είναι πια αποτελεσματικό.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα μαλλιά δεν «συνηθίζουν» το σαμπουάν. Το ίδιο προϊόν, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έχει πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Οι ανάγκες τους, όμως, συχνά διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή, την κατάσταση του οργανισμού μας και τις τεχνικές επεμβάσεις που κάνουμε πάνω τους -βαφές, ισιωτική κ.λπ. Τότε επιβάλλεται η αλλαγή του σαμπουάν επειδή τα μαλλιά χρειάζονται κάτι άλλο και όχι επειδή «βαρέθηκαν» το παλιό...

Ο ΜΥΘΟΣ: Αν ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με ξίδι θα γίνουν λαμπερά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτό ίσχυε παλιά, όταν οι γιαγιάδες μας έλουζαν τα μαλλιά τους με σαπούνι, το οποίο τα θάμπωνε γιατί άφηνε στην τρίχα αλκαλικά κατάλοιπα. Το ξίδι λόγω της οξύτητάς του τα εξουδετέρωνε και τα μαλλιά ξαναγίνονταν στιλπνά. Φυσικά, τα προηγμένης τεχνολογίας σαμπουάν δεν έχουν ανάγκη από τέτοια τρικ.

Ο ΜΥΘΟΣ: Η πιτυρίδα μεταδίδεται από τις βούρτσες και τις χτένες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η πιτυρίδα οφείλεται στην παρουσία ενός μύκητα ο οποίος δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με την κοινή χρήση μιας χτένας.

Ο ΜΥΘΟΣ: Αν βγούμε έξω με βρεγμένα μαλλιά θα κρυολογήσουμε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κρυολόγημα και η γρίπη προκαλούνται από ιούς και μικρόβια και όχι από το κρύο νερό ή τα νωπά μαλλιά.

Ο ΜΥΘΟΣ: Ένα πλούσιο κοντίσιονερ μπορεί, σιγά σιγά, να θεραπεύσει την ψαλίδα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κοντίσιονερ μπορεί να προλάβει τη δημιουργία ψαλίδας, δεν μπορεί όμως να τη θεραπεύσει. Απλώς, τα μαλακτικά συστατικά που περιέχει βελτιώνουν την εμφάνιση των μαλλιών, επομένως και τις άκρες τους, εκεί όπου υπάρχει ψαλίδα. Μόνο το κούρεμα «θεραπεύει».

Ο ΜΥΘΟΣ: Τα ξηρά μαλλιά γίνονται ακόμα ξηρότερα με το συχνό λούσιμο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το συχνό λούσιμο δεν βλάπτει. Αντίθετα, όταν μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο λουσίματα, η σκόνη, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος του κεφαλιού και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling μπορεί να φράξουν τους πόρους και να εμποδίσουν την -ούτως ή άλλως λιγοστή- έκκριση σμήγματος, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνουν ακόμα πιο ξηρά και εύθραυστα.

Ο ΜΥΘΟΣ: Όσο περισσότερη ώρα αφήνουμε το κοντίσιονερ στα μαλλιά τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ; Το κοντίσιονερ καλύπτει τα μαλλιά με ένα προστατευτικό φιλμ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μένει στην επιφάνεια της τρίχας και όχι για να εισχωρεί σε βάθος. Επομένως, η αποτελεσματικότητα του προϊόντος εξαρτάται από το αν θα απλωθεί σωστά στα μαλλιά και όχι από το χρόνο που θα παραμείνει.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  

eco friendly haircare

 

2021-05-12
Πόσο eco-friendly είναι η φροντίδα των μαλλιών μας;

Στη λίστα με τις φιλικές προς το περιβάλλον τελετουργίες ομορφιάς, η περιποίηση επί….κεφαλής φιγουράρει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;