-->
Menu item
20/11/2018

Λιποσώματα: τα «οχήματα» των καλλυντικών

By Skingurus

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς φτάνουν τα ενεργά συστατικά της κρέμας που φοράτε στον στόχο τους; Πώς ταξιδεύουν από την επιφάνεια μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος; Αν ναι, σας πληροφορούμε ότι διαθέτουν …δικό τους όχημα που δεν είναι άλλο από τα λιποσώματα.

Menu item
30/10/2018

​Ενυδάτωση: το πρώτο κεφάλαιο της αντιγήρανσης

By Skingurus

Η επιδερμίδα μας έχει από τη φύση της τη δύναμη και τον τρόπο να προστατευτεί και να καθυστερήσει τη φθορά του χρόνου. Κάτι σημαντικό  που ζητά όμως από εμάς είναι να της παρέχουμε, από πολύ νωρίς, σωστή και συστηματική ενυδάτωση.

Menu item
26/9/2018

​Προσεχώς…φωτογήρανση

By Skingurus

Η φθορά που προξενεί ο ήλιος στο δέρμα μας, δεν συμβαίνει ξαφνικά, με το τέλος των διακοπών μας. Υπάρχουν όμως προειδοποιητικά σημάδια, που δεν θα πρέπει να τα αγνοήσουμε αν θέλουμε να κλείσουμε το δρόμο στην πρόωρη γήρανση.

Menu item
18/9/2018

Ώρα για επανόρθωση

By Skingurus

Συμβαίνει και στις πιο επιμελείς. Όσο σωστή και αν είναι η φροντίδα της επιδερμίδας στη διάρκεια των διακοπών, οι ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς στον ήλιο και στην παραλία αφήνουν τα ίχνη τους. Η χαρακτηριστική θαμπάδα, η τραχύτητα και η αίσθηση ότι το δέρμα μας έχει “στεγνώσει” δείχνουν την ανάγκη για εντατική ενυδάτωση. Όσο πιο άμεσα γίνεται…..

Menu item
16/7/2018

Μετά την ηλιοθεραπεία, τι;

By Skingurus

Δεν θέλει και πολύ ο ήλιος να προκαλέσει έντονη αφυδάτωση, ερεθισμό ή ακόμα και ήπια εγκαύματα στην επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό χρειάζεται να κινηθούμε γρήγορα και με σωστές κινήσεις έτσι ώστε να «επιστρέψουμε» το νερό που της στερήσαμε μένοντας για ώρες στην παραλία…

Menu item
28/6/2018

​Στον ήλιο με χημικά ή με φυσικά φίλτρα;

By Skingurus

Πολλά λέγονται για την αντηλιακή προστασία και τα φίλτρα, φυσικά ή χημικά, που μας την παρέχουν. Σε τι υπερέχουν τα μεν ως προς τα δε και ποια δημιουργούν τα λιγότερα προβλήματα;  Ποια είναι η ιδανική λύση για τον τύπο της επιδερμίδας μας; Οι ερωτήσεις πολλές. Στο σημερινό μας post, πιστεύουμε ότι θα βρείτε τις απαντήσεις  που ζητάτε.

Menu item
14/6/2018

Αφυδάτωση: μπορεί να συμβεί σε όλους

By Skingurus

Από δική μας ευθύνη, τις περισσότερες φορές, η ισορροπία στα αποθέματα νερού στο δέρμα μας διαταράσσεται. Η αφυδάτωση απειλεί την καλή όψη και υφή του κι, αν δεν επέμβουμε έγκαιρα, τη νεανική του φρεσκάδα.

Menu item
29/5/2018

Υγιής είναι η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα

By Skingurus

Η ενυδάτωση είναι η πιο απλή κίνηση στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που αποδεδειγμένα προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε κάθε τύπο ή ηλικία δέρματος. Ξεκινά από τη νεανική ηλικία και γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη όσο περνούν τα χρόνια.

Menu item
15/5/2018

​Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα: οι «φύλακες» της ενυδάτωσης

By Skingurus

 «Κλειδώνουν» την υγρασία, προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, καταπραΰνουν την επιδερμίδα και τη διατηρούν απαλή, σφριγηλή και ελαστική. Κι αν ο οργανισμός μας αναζητά τα πολύτιμα ωμέγα 3 και 6 στην τροφή, το δέρμα μας μπορεί να τα βρει και στα καλλυντικά.

Menu item
20/4/2018

 Υπάρχουν «καλές» και «κακές» πρωτεΐνες;

By Skingurus

Δίνουν το παρών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. "Συχνάζουν" στα γυμναστήρια, κι όταν τις στερούμαστε, οι δυνάμεις μας πολύ γρήγορα μας εγκαταλείπουν. Υπάρχουν όμως και οι άγνωστες πρωτεΐνες, αυτές που κρατούν τα κλειδιά της νεανικότητας αλλά και της γήρανσης της επιδερμίδας .

Menu item
27/3/2018

Ο λαιμός λέει πάντα την αλήθεια

By Skingurus

Είναι το σημείο του σώματος, μαζί με τα χέρια, όπου ο χρόνος αποτυπώνεται εμφανώς. Η περιοχή του λαιμού ζητά απλώς λίγες παραπάνω κινήσεις τη στιγμή που εφαρμόζουμε την ενυδατική ή αντιγηραντική μας κρέμα για να μην …προδίδει την ηλικία μας.

Menu item
20/3/2018

Ο χρόνος, το περιβάλλον …και οι ρυτίδες μας

By Skingurus

Οι λεπτές, αδιόρατες γραμμές και οι ρυτίδες που σχηματίζονται με κάθε μας έκφραση, για να εξαφανιστούν αμέσως μετά, χρόνο με το χρόνο βαθαίνουν και εγκαθίστανται μόνιμα στο πρόσωπό μας. Τι κινητοποιεί και τι επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης; Σε ποιο βαθμό μπορούμε να προλάβουμε ή, να βοηθήσουμε στην επανόρθωση της φθοράς;

Loading