-->
Menu item
13/9/2019

​Επειγόντως…ενυδάτωση

By Skingurus

Θαμπάδα και τραχύτητα. Σημάδια που μαρτυρούν ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα αποθέματα υγρασίας της επιδερμίδας, στο πρόσωπο και στο σώμα βρίσκονται σε… ελεύθερη πτώση.  Η εντατική ενυδάτωση είναι η «χείρα βοηθείας» που περιμένει από εμάς για να επανορθώσει τις φθορές της και να θωρακιστεί απέναντι στις νέες επιθέσεις που την περιμένουν. 

Menu item
29/7/2019

​Ένα σώμα που διψάει

By Skingurus

Μπορεί η αντηλιακή προστασία να είναι -και σωστά- το πρώτο μας μέλημα στη διάρκεια τους καλοκαιριού, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική για την καλή λειτουργία της επιδερμίδας όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος.

Menu item
26/7/2019

Έχετε μήνυμα στην …επιδερμίδα σας

By Skingurus

​ Μπορεί να συμβεί ακόμη και σε ανθεκτικά δέρματα. Λίγη ώρα παραπάνω στον ήλιο χωρίς συστηματική εφαρμογή του αντηλιακού και η επιδερμίδα αντιδρά….Κοκκινίζει, αρχίζει να «τραβάει», καίει και καταλήγει να ξεφλουδίζει. Ένδειξη πως έχει άμεση ανάγκη να ανακτήσει την υγρασία και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που την οχυρώνουν αποτελεσματικά απέναντι στις ακτίνες του ήλιου.

Menu item
30/6/2019

Αντηλιακό: ποιο είναι το κατάλληλο για μένα:

By Skingurus

Για να απολαύσουμε ήλιο και θάλασσα χωρίς δυσάρεστες και επώδυνες εκπλήξεις αναζητούμε το σωστό αντηλιακό που θα οχυρώσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα απέναντι στις ακτίνες UV. Ποιο είναι το κατάλληλο και ποιες προϋποθέσεις χρειάζεται να πληροί μια αντηλιακή σύνθεση για να προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία και υγεία του δέρματός μας;

Menu item
28/6/2019

Λίγο πριν, λίγο μετά το ραντεβού μας με… τον ήλιο

By Skingurus

Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, η ανυπομονησία μας να βρεθούμε σε μια κοντινή παραλία  και να απολαύσουμε τον ήλιο, μεγαλώνει. Πόσο σωστά όμως έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το πρώτο ραντεβού; Τι χρειάζεται να προσέξουμε όταν βρεθούμε κάτω από τις ακτίνες του; Και πώς μπορούμε να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας έτσι ώστε να κρατήσει μόνο τις καλές στιγμές από τη συνάντηση αυτή;

Menu item
28/5/2019

Ένα φρούριο που το λένε επιδερμίδα

By Skingurus

Μπορεί να έχει πάχος μόλις έως 1mm, καταφέρνει όμως να αποτελεί μια ισχυρή πανοπλία απέναντι στις καθημερινές επιθέσεις. Ο επιδερμικός φραγμός, η ασπίδα άμυνας και προστασίας που σχηματίζει η επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, όσο διατηρεί τη συνοχή του εγγυάται την καλή υγεία, υφή και φρέσκια όψη του δέρματός μας στο πέρασμα του χρόνου.

Menu item
20/5/2019

Κολλαγόνο: Η αόρατη «σκαλωσιά»

By Skingurus

Πίσω από τη σφριγηλότητα, ένα από τα πιο αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά της  νεανικής επιδερμίδας,  κρύβεται το κολλαγόνο, ένα δίκτυο ινών που απλώνεται κάτω από την επιφάνειά της και τη στηρίζει, αλλά και επουλώνει τις φθορές της.  Μπορούμε άραγε να το προστατέψουμε και γιατί όχι, να το ενισχύσουμε;

Menu item
30/9/2019

Οι ρυτίδες μπορούν να περιμένουν

By Skingurus

Μπορεί να φταίει ο ήλιος, η σκόνη και οι ρύποι της πόλης ή ο χρόνος που περνά. Σημαντικό όμως μερίδιο ευθύνης για τις ρυτίδες που βλέπουμε να διαγράφονται πρόωρα, είναι αποκλειστικά δικό μας. Αφήνουμε λοιπόν κατά μέρος τις κακές συνήθειες και υιοθετούμε μικρές, απλές κινήσεις που προστατεύουν, ενισχύουν και τονώνουν τις κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος για να προλάβουμε την εμφάνισή τους.

Menu item
30/4/2019

​Όταν το δέρμα υποφέρει….

By Skingurus

Αφυδάτωση, λιπαρότητα, ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες. Όταν ένα δέρμα είναι υγιές, τα προβλήματα που συνήθως μας απασχολούν είναι κυρίως αισθητικής φύσης.  Όταν όμως νοσεί, έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα, όπως συχνούς ερεθισμούς ή και καταστάσεις που προκαλούν έντονο κνησμό. Ποιες καταστάσεις  πυροδοτούν αυτές τις δερματικές αντιδράσεις; Και πώς μπορούμε να τις κατευνάσουμε;

Menu item
22/4/2019

Πεπτίδια- το μέλλον της αντιγήρανσης είναι εδώ

By Skingurus

Θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία δραστικών, ενεργών συστατικών της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς. Τα πεπτίδια χάρη στο ρυθμιστικό τους ρόλο ωφελούν, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες, πολλαπλά την επιδερμίδα. Αξίζει γι’ αυτό να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Menu item
1/4/2019

Τατουάζ: I've got you under my skin...

By Skingurus

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα «στολίδια» για το ανδρικό αλλά και το γυναικείο σώμα,  μόνο που είναι μόνιμο. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στο δέρμα όταν το χρώμα «ποτίζει» τα κύτταρά του, αλλά και την εντατική φροντίδα που απαιτεί από εμάς πριν γίνει ένα φιλόξενο… σπίτι για το πρώτο -ή ένα ακόμα- τατουάζ…

Menu item
27/2/2019

Κλείστε το δρόμο στις ρυτίδες

By Skingurus

Υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας, όχι να σταματήσει αλλά να προλάβει το ρολόι του χρόνου; Μπορούμε να αποφύγουμε τα σημάδια πρόωρης γήρανσης ή έστω να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους; Ναι, αρκεί να υιοθετήσουμε έγκαιρα μερικές απλές, καλές συνήθειες…

Menu item
20/2/2019

Κάθε δεκαετία και η ενυδάτωσή της

By Skingurus

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η ενυδάτωση είναι η φροντίδα που δεν πρέπει ποτέ να στερούμε από την επιδερμίδα μας σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε. Αρκεί, στην πορεία του χρόνου, να την προσαρμόζουμε στις αλλαγές που προκύπτουν από ενδογενείς ή εξωτερικούς παράγοντες για να είναι πάντα εξίσου ευεργετική κι αποτελεσματική.

Menu item
30/1/2019

5 μύθοι για την ενυδάτωση

By Skingurus

Είναι η πιο απλή αλλά και η πιο ουσιαστική φροντίδα της επιδερμίδας. Η ενυδάτωση υποστηρίζει τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος, προστατεύει από την καθημερινή έκθεση και το ενισχύει σημαντικά αποτρέποντας την πρόωρη φθορά του. Γι’ αυτό χρειάζεται να ξεδιαλύνουμε τους μύθους που κατά καιρούς ακούμε ή διαβάζουμε

Menu item
26/9/2018

​Προσεχώς…φωτογήρανση

By Skingurus

Η φθορά που προξενεί ο ήλιος στο δέρμα μας, δεν συμβαίνει ξαφνικά, με το τέλος των διακοπών μας. Υπάρχουν όμως προειδοποιητικά σημάδια, που δεν θα πρέπει να τα αγνοήσουμε αν θέλουμε να κλείσουμε το δρόμο στην πρόωρη γήρανση.

Menu item
30/10/2018

​Ενυδάτωση: το πρώτο κεφάλαιο της αντιγήρανσης

By Skingurus

Η επιδερμίδα μας έχει από τη φύση της τη δύναμη και τον τρόπο να προστατευτεί και να καθυστερήσει τη φθορά του χρόνου. Κάτι σημαντικό  που ζητά όμως από εμάς είναι να της παρέχουμε, από πολύ νωρίς, σωστή και συστηματική ενυδάτωση.

Menu item
18/9/2018

Ώρα για επανόρθωση

By Skingurus

Συμβαίνει και στις πιο επιμελείς. Όσο σωστή και αν είναι η φροντίδα της επιδερμίδας στη διάρκεια των διακοπών, οι ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς στον ήλιο και στην παραλία αφήνουν τα ίχνη τους. Η χαρακτηριστική θαμπάδα, η τραχύτητα και η αίσθηση ότι το δέρμα μας έχει “στεγνώσει” δείχνουν την ανάγκη για εντατική ενυδάτωση. Όσο πιο άμεσα γίνεται…..

Menu item
24/12/2018

Δεκάλογος «επιβίωσης» της επιδερμίδας στις γιορτές

By Skingurus

Ξενυχτήσατε; Ήπιατε λίγο παραπάνω; Πριν οι μικρές υπερβάσεις των γιορτών «γράψουν» στην επιδερμίδα σας, υιοθετήστε 10 απλές κινήσεις που θα τη βοηθήσουν να συνέλθει και να ξαναβρεί τη φρεσκάδα της μέχρι, τουλάχιστον, το … επόμενο  ξενύχτι.

Menu item
17/12/2018

Οι 3 σωματοφύλακες της όμορφης επιδερμίδας

By Skingurus

Όταν στην καθημερινή μας διατροφή προσθέσουμε και τη φροντίδα με τις κατάλληλες βιταμίνες η επιδερμίδα μόνο οφέλη έχει να «εισπράξει». Το επιβεβαιώνουν η φωτεινή, τονωμένη της όψη και η λεία υφή που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Menu item
16/7/2018

Μετά την ηλιοθεραπεία, τι;

By Skingurus

Δεν θέλει και πολύ ο ήλιος να προκαλέσει έντονη αφυδάτωση, ερεθισμό ή ακόμα και ήπια εγκαύματα στην επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό χρειάζεται να κινηθούμε γρήγορα και με σωστές κινήσεις έτσι ώστε να «επιστρέψουμε» το νερό που της στερήσαμε μένοντας για ώρες στην παραλία…

Menu item
20/11/2018

Λιποσώματα: τα «οχήματα» των καλλυντικών

By Skingurus

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς φτάνουν τα ενεργά συστατικά της κρέμας που φοράτε στον στόχο τους; Πώς ταξιδεύουν από την επιφάνεια μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος; Αν ναι, σας πληροφορούμε ότι διαθέτουν …δικό τους όχημα που δεν είναι άλλο από τα λιποσώματα.

Menu item
28/6/2018

​Στον ήλιο με χημικά ή με φυσικά φίλτρα;

By Skingurus

Πολλά λέγονται για την αντηλιακή προστασία και τα φίλτρα, φυσικά ή χημικά, που μας την παρέχουν. Σε τι υπερέχουν τα μεν ως προς τα δε και ποια δημιουργούν τα λιγότερα προβλήματα;  Ποια είναι η ιδανική λύση για τον τύπο της επιδερμίδας μας; Οι ερωτήσεις πολλές. Στο σημερινό μας post, πιστεύουμε ότι θα βρείτε τις απαντήσεις  που ζητάτε.

Menu item
14/6/2018

Αφυδάτωση: μπορεί να συμβεί σε όλους

By Skingurus

Από δική μας ευθύνη, τις περισσότερες φορές, η ισορροπία στα αποθέματα νερού στο δέρμα μας διαταράσσεται. Η αφυδάτωση απειλεί την καλή όψη και υφή του κι, αν δεν επέμβουμε έγκαιρα, τη νεανική του φρεσκάδα.

Menu item
29/5/2018

Υγιής είναι η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα

By Skingurus

Η ενυδάτωση είναι η πιο απλή κίνηση στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που αποδεδειγμένα προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε κάθε τύπο ή ηλικία δέρματος. Ξεκινά από τη νεανική ηλικία και γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη όσο περνούν τα χρόνια.

Menu item
15/5/2018

​Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα: οι «φύλακες» της ενυδάτωσης

By Skingurus

 «Κλειδώνουν» την υγρασία, προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, καταπραΰνουν την επιδερμίδα και τη διατηρούν απαλή, σφριγηλή και ελαστική. Κι αν ο οργανισμός μας αναζητά τα πολύτιμα ωμέγα 3 και 6 στην τροφή, το δέρμα μας μπορεί να τα βρει και στα καλλυντικά.

Menu item
20/4/2018

 Υπάρχουν «καλές» και «κακές» πρωτεΐνες;

By Skingurus

Δίνουν το παρών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. "Συχνάζουν" στα γυμναστήρια, κι όταν τις στερούμαστε, οι δυνάμεις μας πολύ γρήγορα μας εγκαταλείπουν. Υπάρχουν όμως και οι άγνωστες πρωτεΐνες, αυτές που κρατούν τα κλειδιά της νεανικότητας αλλά και της γήρανσης της επιδερμίδας .

Menu item
27/3/2018

Ο λαιμός λέει πάντα την αλήθεια

By Skingurus

Είναι το σημείο του σώματος, μαζί με τα χέρια, όπου ο χρόνος αποτυπώνεται εμφανώς. Η περιοχή του λαιμού ζητά απλώς λίγες παραπάνω κινήσεις τη στιγμή που εφαρμόζουμε την ενυδατική ή αντιγηραντική μας κρέμα για να μην …προδίδει την ηλικία μας.

Menu item
20/3/2018

Ο χρόνος, το περιβάλλον …και οι ρυτίδες μας

By Skingurus

Οι λεπτές, αδιόρατες γραμμές και οι ρυτίδες που σχηματίζονται με κάθε μας έκφραση, για να εξαφανιστούν αμέσως μετά, χρόνο με το χρόνο βαθαίνουν και εγκαθίστανται μόνιμα στο πρόσωπό μας. Τι κινητοποιεί και τι επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης; Σε ποιο βαθμό μπορούμε να προλάβουμε ή, να βοηθήσουμε στην επανόρθωση της φθοράς;

Loading