Είναι το σημείο του σώματος, μαζί με τα χέρια, όπου ο χρόνος αποτυπώνεται εμφανώς. Η περιοχή του λαιμού ζητά απλώς λίγες παραπάνω κινήσεις τη στιγμή που εφαρμόζουμε την ενυδατική ή αντιγηραντική μας κρέμα για να μην …προδίδει την ηλικία μας.

post item

Το λόγο πραγματικά δεν τον γνωρίζουμε. Γεγονός όμως είναι πως όταν πια αποκτήσουμε τη συνήθεια να…επεκτείνουμε τις κινήσεις μας κάτω από το πιγούνι και να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα και στην περιοχή του λαιμού έχει, ήδη, περάσει αρκετός και πολύτιμος χρόνος. Οι οριζόντιες γραμμές που διαγράφονται στο λαιμό το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά.

· Είναι πιο λεπτή. Η επιδερμίδα στο λαιμό είναι πιο λεπτή. Το ίδιο και η δομή υποστήριξης στις κατώτερες στιβάδες, το δίκτυο ινών κολλαγόνου. Λέγεται ότι είναι τόσο λεπτή όσο και το δέρμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Ακριβώς λοιπόν λόγω της φυσιολογίας της είναι λιγότερο ανθεκτική άρα πιο ευάλωτη στις ρυτίδες.

· Οι σμηγματογόνοι αδένες υπολείπονται. Αυτό σημαίνει πως το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο, στερείται των φυσικών του λιπαντικών του με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τη γήρανση.

· Είναι σε διαρκή κίνηση,με αποτέλεσμα το εκ φύσεως λεπτό δίκτυο στήριξης- άρα και πιο αδύναμο- να φθείρεται ευκολότερα. Το διαπιστώνουμε από τις οριζόντιες γραμμές που σύντομα καταλήγουν σε βαθιές ρυτίδες και στη χαλάρωση.

Τι σώζει την επιδερμίδα του λαιμού.

Καθημερινός καθαρισμός. Καθαρίζουμε σχολαστικά την περιοχή του λαιμού πρωί και βράδυ, όπως ακριβώς το πρόσωπο. Αποφεύγουμε τις συνθέσεις με "σκληρούς" απορρυπαντικούς παράγοντες που απογυμνώνουν την επιφανειακή στιβάδα από τα ήδη περιορισμένα φυσικά της έλαια.

Συστηματική ενυδάτωση. Εφαρμόζουμε καθημερινά την ενυδατική κρέμα προσώπου και στο λαιμό με ανοδικές κινήσεις μασάζ .

Δεν αμελούμε την αντηλιακή προστασία. Είναι απαραίτητη όσο και η ενυδάτωση. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού - όπως ξέρουμε πια πολύ καλά- οι UVA …καραδοκούν καθημερινά τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στους εσωτερικούς αφού καταφέρνουν να διαπερνούν τα τζάμι στο γραφείο, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

Πόσο απαραίτητη είναι μια εξειδικευμένη κρέμα για το λαιμό. Στην πραγματικότητα δεν είναι. Η επιδερμίδα στο λαιμό αναζητά εξίσου την εντατική ενυδάτωση, την αντηλιακή και αντιοξειδωτική προστασία, την επανόρθωση, την τόνωση, την καταπράυνση ή την αναζωογόνηση που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι παράγοντες στις καλλυντικές φόρμουλες καθημερινής περιποίησης.

Τα συστατικά που βοηθούν.

Πεπτίδια. Πρόκειται για μικρές αλυσίδες αμινοξέων οι οποίες διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταφέροντας τα κατάλληλα μηνύματα που βοηθούν την επιδερμίδα να επανορθώσει τυχόν φθορές, διεγείροντας τον κυτταρικό μεταβολισμό, να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου,ελαστίνης και άλλων δομικών συστατικών του δέρματος και να συγκρατήσει τα απαραίτητα αποθέματα υγρασίας.

Βιταμίνες της ομάδας Β. Συμβάλλουν στην εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας, συγκρατώντας την υγρασία και διατηρώντας τον προστατευτικό φραγμό συμπαγή και ανθεκτικό στις καθημερινές περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Βιταμίνη Α. Από τους πιο ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες με γνωστή αντιρυτιδική δράση. Όταν περιλαμβάνεται σε καλλυντικές συνθέσεις, μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι με τη συστηματική εφαρμογή της διεγείρουμε τον κυτταρικό μεταβολισμό και τονώνουμε την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ χάρη στις απολεπιστικές της ιδιότητες απαλύνουμε τυχόν ίχνη φωτογήρανσης.

Λιπαρά οξέα. Είναι απαραίτητα για να αναπληρώσουν τις φυσικές ελλείψεις στην επιδερμίδα του λαιμού ,ενισχύοντας τον υδρολιπιδικό φραγμό της.

Γλυκολικό οξύ. Το πιο δραστικό από την ομάδα των ΑΗΑ είναι πάντα πολύτιμο για την ήπια απολέπιση που προσφέρει, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα -και στην περιοχή του λαιμού- να διατηρείται λεία, απαλή και υγιής.

...και δεν ξεχνάμε:

  • Αποφεύγουμε να κοιμόμαστε στο πλάι γιατί η πίεση που ασκείται στο λαιμό από το βάρος του κεφαλιού είναι η αιτία για τον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων.
  • Όταν τσεκάρουμε μηνύματα - και ό,τι άλλο προκύπτει- στην οθόνη του κινητού δεν σκύβουμε το κεφάλι διπλώνοντας, στην ουσία, το λαιμό αλλά φέρνουμε τη συσκευή στο ύψος των ματιών μας.


<- Επιστροφή
Loading