Αρκεί μόνο να διασφαλίζουμε τα σωστά αποθέματα υγρασίας τροφοδοτώντας συστηματικά με νερό για να διατηρούμε την επιδερμίδα του σώματος υγιή, λεία και απαλή.

post item

Για έναν περίεργο λόγο όταν ακούμε πόσα πολλά προσφέρει η ενυδάτωση, το μυαλό μας πάει αυτόματα στο πρόσωπο. Όχι άδικα. Φανταστείτε την επιδερμίδα σαν την ασπίδα προστασίας του οργανισμού. Αναλογιστείτε πόσο εκτεθειμένη είναι καθημερινά σε σκόνη, περιβαλλοντικούς ρύπους, τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίες από τους εξωτερικούς στους εσωτερικούς χώρους στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Όλα μαζί φτιάχνουν ένα κοκτέιλ, ικανό να προξενήσει φθορές ακόμη και στο πιο ανθεκτικό «υλικό». Με την καθημερινή λοιπόν ενυδάτωση ενισχύουμε τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος, οχυρώνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τον επιδερμικό φραγμό- την ασπίδα, που είπαμε πιο πάνω, και αποτρέπουμε σε σημαντικό βαθμό την πρόωρη φθορά του χρόνου, τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Όλα αυτά στην επιδερμίδα του προσώπου. Όμως η επιδερμίδα είναι μια και κοινή για όλο το σώμα. Με κάποιες διαφορές από περιοχή σε περιοχή, αλλά πάντα μιλάμε για το «μανδύα» προστασίας του οργανισμού. Τις ίδιες λοιπόν ανάγκες για συστηματική ενυδάτωση έχει και το σώμα.

Επιδερμίδα σώματος VS προσώπου. Με εξαίρεση την περιοχή του ντεκολτέ, η επιδερμίδα του σώματος είναι πιο παχιά από του προσώπου. Η μειωμένη παραγωγή σμήγματος λόγω του μικρότερου αριθμού των σμηγματογόνων αδένων στο σώμα είναι επίσης μια από τις ουσιαστικές διαφορές της. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το βασικό πρόβλημα για το σώμα είναι η έντονη ξηρότητα. Και τα εξειδικευμένα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να περιποιούνται κατάλληλα την ταλαιπωρημένη από τις καθημερινές επιθέσεις επιδερμίδα και να επαναφέρουν τα αποθέματα υγρασίας στα φυσιολογικά επίπεδα.

Τι προσφέρει η ενυδάτωση στο σώμα. Το ιδανικό προϊόν σώματος οφείλει να παρέχει στο δέρμα υγρασία- άρα, νερό-, να αναπληρώνει τον περιορισμένο αριθμό λιπιδίων και να διεγείρει τους αντίστοιχους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής τους. Μόνον έτσι ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό και διατηρεί το δέρμα ανθεκτικό στις εξωτερικές επιθέσεις. Τα καλά νέα για τις ...βιαστικές, είναι πως οι σύγχρονες φόρμουλες, ακόμη και στην πιο παχύρρευστη εκδοχή τους απορροφώνται άμεσα από την επιδερμίδα, γεγονός που διευκολύνει στην πρωινή μας προετοιμασία πριν φύγουμε από το σπίτι.

Τι αναζητούμε στις ενυδατικές κρέμες σώματος. Επιλέγουμε τα αντίστοιχα προϊόντα με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας. Αν η ξηρότητα της επιδερμίδας είναι έντονη, αναζητούμε πλούσιες συνθέσεις που περιέχουν λιπαρά οξέα για εντατική θρέψη αλλά και συστατικά, όπως είναι η προβιταμίνη Β5 και η διμεθικόνη, που ξεχωρίζουν για την ενυδατική και μαλακτική τους δράση σχηματίζοντας ένα φιλμ στην επιφανειακή στιβάδα που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.Διαφορετικά, προτιμούμε τις πιο «ελαφριές» εκδοχές τους με βάση το νερό, σε μορφή γαλακτώματος.

L.GR.MKT.11.2018.1139


<- Επιστροφή
Loading