Τόσος χρόνος χρειάζεται για ένα απολαυστικό και χαλαρωτικό ντους χωρίς να διαταραχθεί η συνοχή του δερματικού φραγμού και τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας. Σε πρώτο ρόλο πάντα ένα απαλό αφρόλουτρο που διασφαλίζει τη σωστή υγιεινή αλλά και προστασία του υδρολιπιδικού μανδύα του δέρματός μας.

post item

Τι πρέπει να ξέρουμε. Ένα ζεστό ντους είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να διώξουμε σκόνη, ρύπους και …ένταση μετά από μια κουραστική μέρα. Όμως, όσο εμείς απολαμβάνουμε τη χαλαρωτική δύναμη του ζεστού νερού, το δέρμα μας «δοκιμάζεται». Οι υψηλές θερμοκρασίες αφαιρούν από την κεράτινη στιβάδα τα φυσικά της λιπίδια. Όπως, άλλωστε, και οι σκληροί καθαριστικοί παράγοντες που συχνά περιέχονται σε πολλά σαπούνια και αφρόλουτρα, και που στερούν από την επιδερμίδα το φυσικό της λιπαντικό και την ξηραίνουν.

Πως προστατεύουμε την επιδερμίδα

Στο ντους

1. Απογεύγουμε τα συχνά ντους- μια φορά την ημέρα είναι αρκετό- παρά μόνο σε περίπτωση έντονης άσκησης ή χειρωνακτικής εργασίας και συντομεύουμε το χρόνο παραμονής μας που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.

2. Ρυθμίζουμε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Σε αντίθετη περίπτωση, τα καυτά ντους μπορεί να οδηγήσουν στην αποδυνάμωση του προστατευτικού δερματικού φραγμού.3.Επιλέγουμε προϊόντα με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες , ουδέτερο pH και ενυδατικά συστατικά που απομακρύνουν μικροσωματίδια και σκόνη χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία του υδρολιπιδικού φιλμ και επαναφέρουν λάμψη και απαλότητα στην επιδερμίδα του σώματος.

4. Για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να διατηρούμε λεία και απαλή και την επιδερμίδα του σώματος αναμειγνύουμε- μία έως δύο φορές την εβδομάδα- μικρή ποσότητα από το αφρόλουτρο επιλογής μας με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν.

5. Αντικαθιστούμε το γάντι λούφα με ένα γάντι μπάνιου από μαλακή πετσέτα- όμοια με αυτά που χρησιμοποιούμε στα μωρά- που καθαρίζει αποτελεσματικά χωρίς όμως να στερεί από την επιδερμίδα τη φυσική της υγρασία.

Μετά το ντους

6. Σκουπίζουμε την επιδερμίδα ταμπονάροντας απαλά με το μπουρνούζι.

7. Όσο το δέρμα είναι ακόμη σχετικά νωπό- σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα 2 έως τρία λεπτά- ολοκληρώνουμε την περιποίηση του σώματος με ενισχυμένη ενυδάτωση. Επιλέγουμε ιδανικά συνθέσεις με πλούσια υφή και σύνθεση με μαλακτικούς παράγοντες και βιταμίνες που αποκαθιστούν τα επίπεδα υγρασίας, επανορθώνουν και ενδυναμώνουν το δερματικό φραγμό.

8. Απλώνουμε το ενυδατικό γαλάκτωμα με ανοδικές, κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από τα πέλματα των ποδιών επιμένοντας ιδιαίτερα στα «δύσκολα» σημεία, τις πατούσες, γόνατα και αγκώνες.

L.GR.MKT.10.2019.1443


<- Επιστροφή
Loading