Όχι, δεν κάνουμε χιούμορ! Όπως ο οργανισμός μας «ξυπνά» με μια κούπα καφέ έτσι και τα εκχυλίσματα από τους κόκκους του καφέ χαρίζουν ενέργεια στην κουρασμένη επιδερμίδα την προστατεύουν από το περιβάλλον και τη βοηθούν να ξαναβρεί τη χαμένη της λάμψη.

Ο μύθος λέει πως κάποτε, τον 9ο αιώνα, ο Καλντί, ένας Αιθίοπας γιδοβοσκός, βρήκε μια μέρα τις κατσίκες του να χοροπηδάνε δίπλα σε ένα καταπράσινο θάμνο τρώγοντας τους κόκκινους καρπούς του. Παραξενεμένος με τη ζωντάνια τους, τους δοκίμασε κι αυτός και ένιωσε στη στιγμή να τον κατακλύζει ένα έντονο αίσθημα ευφορίας…. Χαρούμενος, μάζεψε τους καρπούς και τους πήγε σε έναν καλόγερο από το κοντινό μοναστήρι. Εκείνος, θεωρώντας αμαρτία την επίδραση που είχαν στον Καλντί, τους πέταξε θυμωμένος στη φωτιά. Όμως, το απολαυστικό άρωμα που ανέδιδαν όσο καίγονταν, κίνησε την περιέργεια των μοναχών. Η ιδέα για το δημοφιλές ρόφημα από τους κόκκους των καρπών της Καφέας της αραβικής (Coffea arabica), ή αλλιώς, του δέντρου του καφέ, είχε μόλις γεννηθεί!

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει αναδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες των κόκκων του καφέ όπως και του εκχυλίσματος ή του ελαίου που προέρχονται από την έκθλιψή τους. Δεν είναι μόνο η τονωτική τους δράση ή η ικανότητά τους να ενισχύουν τη μνήμη μας. Ο καφές και η καφεΐνη που περιέχει, έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν πολλαπλά οφέλη και στην επιδερμίδα. Ας δούμε κάποια από αυτά…

  • Η αντιοξειδωτική δύναμη των κόκκων καφέ, είναι 10 φορές πιο ισχυρή από το πράσινο τσάι! Το εκχύλισμα καφέ που εμπλουτίζει τις καλλυντικές συνθέσεις, ενισχύει τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας και τη βοηθά, κάθε φορά που εκτίθεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση-δηλαδή καθημερινά… - να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα κύτταρά της.
  • Επιπλέον, προστατεύει από το οξειδωτικό στρες- η φθορά που προκαλούν οι ακτίνες UVB στο DNA των κυττάρων- μια από τις σοβαρότερες αιτίες πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.
  • Το εκχύλισμα- και το έλαιο -από κόκκους καφέ, πλούσιο σε λιπαρά οξέα και εστέρες, ενυδατώνει σε βάθος, τρέφει και λειαίνει άμεσα την επιδερμίδα, ενισχύει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της και την προστατεύει από την εμφάνιση κηλίδων.
  • Το εκχύλισμα καφέ τονώνει τη μικροκυκλοφορία και μειώνει τα οιδήματα των ιστών- γι’ αυτό άλλωστε το συναντούμε σχεδόν πάντα σε κρέμες ματιών που καταπολεμούν το πρήξιμο των βλεφάρων.
  • Last, but not least… ο καφές δεν «ξυπνά» μόνο εμάς κάθε πρωί αλλά και την κουρασμένη επιδερμίδα μας! Σαν ένα αληθινό booster τροφοδοτεί με ενέργεια τα κύτταρά της την τονώνει και της ξαναδίνει άμεσα τη χαμένη της φωτεινότητα και λάμψη.

Skingurus favourites:

cover10.jpgOrigins, GinZing™ Energy-Boosting Moisturizer. Μια ανάλαφρη, oil-free κρέμα-gel με τονωτικά εκχυλίσματα κόκκων καφέ και τζίνσενγκ, που ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας της φυσικής της υγρασίας και επαναφέρει άμεσα τη λάμψη της. Ένα απολαυστικό booster για κουρασμένες, θαμπές, χωρίς ενέργεια επιδερμίδες.

Origins GinZing™ Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff.Μία αναζωογονητική κρέμα ματιών που απαλύνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και μειώνει τα ανεπιθύμητα πρηξίματα χάρη στα εκχυλίσματα από κόκκους καφέ, τζίνσενγκ και άνθη μανόλιας που περιέχει. Το μυστικό της; Οι οπτικοί διαθλαστές, που ξεκουράζουν άμεσα και φωτίζουν το κουρασμένο, ξενυχτισμένο βλέμμα… Δεν έγινε τυχαία top seller του brand!

  Προς Αρχική σελίδα