Τα καλλυντικά με φυσικά συστατικά είναι σίγουρα ένα μεγάλο beauty trend. Δεν σημαίνει όμως ότι όλα τα brands αξιοποιούν με τον ίδιο τρόπο τα δώρα που τους προσφέρει η φύση, ούτε ότι είναι όλα eco-friendly. Αυτόν τον τίτλο, λίγες μάρκες μπορούν να τον υποστηρίξουν. Η Origins είναι σίγουρα μια από αυτές.

Η στροφή προς τη φύση και σε κάθε τι αγνό μπορεί να μας προσφέρει για να τραφούμε, να ντυθούμε, να παραμείνουμε υγιείς ή να νικήσουμε το χρόνο, είναι μια παγκόσμια τάση ή μάλλον μια παγκόσμια ανάγκη. Η βιομηχανία της ομορφιάς, έχει επίσης κάνει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή στροφή προς τη φύση. Πολυάριθμες μάρκες καλλυντικών επιλέγουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά για τις φόρμουλες των προϊόντων τους, ενώ άλλες αντικαθιστούν τα συστατικά συνθετικής προέλευσης με φυσικά, για να προσφέρουν μια πιο «καθαρή» λύση ή απλά για να συμβαδίσουν με το trend… Λίγα brands όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι η σύνδεσή τους με τη φύση δεν περιορίζεται μόνο στα συστατικά που επιλέγουν αλλά αντανακλάται στη φιλοσοφία και τις δεσμεύσεις τους, με μια κουβέντα είναι eco-friendly.

origins_still_life.jpgΈνα τέτοιο brand είναι η Origins. Δέσμευσή της, από το 1990 που δημιουργήθηκε, ήταν να αποδείξει μέσω της επιστήμης,τη δύναμη των φυτών και να την αξιοποιήσει για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας προϊόντων περιποίησης. Στα 30 σχεδόν χρόνια της ζωής της, έστειλε τους ερευνητές της σε κάθε γωνιά της γης να μελετήσουν τις πανάρχαιες χρήσεις των βοτάνων, των αιθέριων ελαίων, των θαλάσσιων φυτών και των ορυκτών, από παραδοσιακούς σαμάνους και θεραπευτές, για να τις φέρουν στο σήμερα, να τις «εκσυγχρονίσουν»: να αναλύσουν και να απομονώσουν τις πιο ισχυρές δραστικές ουσίες από κάθε φυσικό συστατικό και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα στην πιο καθαρή τους μορφή, να αναπτύξουν με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, αξιόπιστα, αποτελεσματικά και απόλυτα ασφαλή καλλυντικά.

Δέσμευση επίσης της Origins ήταν να προστατεύσει έμπρακτα τον πλανήτηarbre-laval-plantation.jpg με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τις τοπικές κοινότητες. Το κατόρθωσε, εγκαινιάζοντας μεταξύ άλλων ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, το Plant-A-Tree, χάρη στο οποίο έχει συμβάλλει στην αναδάσωση περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές φυτεύοντας μέχρι στιγμής 750.000 δέντρα!

Η αγάπη όμως και ο σεβασμός της μάρκας για τη φύση και το περιβάλλον τεστάρονται -και αποδεικνύονται- καθημερινά μέσα από τις πρακτικές της.

Η Origins είναι eco-friendly γιατί

  • Οι πρώτες ύλες των προϊόντων της είναι μη τοξικές, προέρχονται από καλλιέργειες που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές και δεν γίνεται χρήση ζιζανιοκτόνων .
  • Δεν χρησιμοποιεί ποτέ μικροσφαιρίδια στα απολεπιστικά της προϊόντα. Τα συστατικά της είναι φυτικά και 100% βιοδιασπώμενα .
  • Τα προϊόντα της δεν περιέχουν parabens, φθαλικές ενώσεις, SLS (θειικά άλατα), προπυλενογλυκόλη, mineral oils, μικροσφαιρίδια πολυαιθυλενίου, φορμαλδεΰδη και συστατικά ζωικής προέλευσης (εκτός από cruelty free μέλι και μελισσοκέρι).centraomericaenergia.jpg
  • Για την παραγωγή των προϊόντων της χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αέρα και ήλιο) και στόχος της είναι, μέχρι το 2020 να έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η μεταφορά τους γίνεται με ανακυκλωμένα υλικά συσκευασίας, χωρίς τη χρήση περιττού πλαστικού.
  • Οι συσκευασίες τους είναι minimal, πρακτικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Αποφεύγεται, όπου είναι εφικτό, η σπατάλη χαρτιού, ενώ στα προϊόντα που κυκλοφορούν σε κουτιά, το χαρτί προέρχεται κατά 50% από ανακυκλωμένες συσκευασίες και το υπόλοιπο 50% είναι πιστοποιημένο με FSC, προέρχεται δηλαδή από δάση με υπεύθυνη διαχείριση.
  • Δεν δοκιμάζει τα προϊόντα της σε ζώα και αγωνίζεται για την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας στις λιγοστές χώρες που επιβάλλουν ακόμα τα τεστ αυτά για να επιτρέψουν την κυκλοφορία τους.

  Προς Αρχική σελίδα