CONNECT:  
             
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τις Skingurus

Αντωνία Θωμοπούλου Λένα Ιωαννίδου
Αντωνία Θωμοπούλου   Λένα Ιωαννίδου

Ποιες είμαστε

Κοντεύουν σχεδόν είκοσι χρόνια από την πρώτη μας γνωριμία που αλλού στο λανσάρισμα μιας νέας κρέμας  στο κέντρο της Αθήνας.  Υπεύθυνες ομορφιάς, ή ,όπως μας ξέρει ο κόσμος , beauty editors  στα δύο από τα μεγαλύτερα γυναικεία έντυπα της εποχής αρχίσαμε να συναντιόμαστε σχεδόν καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους. Να ταξιδεύουμε στο Παρίσι, στο Παρίσι και ξανά στο Παρίσι αλλά και σε εξωτικούς προορισμούς με αφορμή την κυκλοφορία πότε ενός αρώματος, πότε μιας κρέμας και πότε ενός αντιηλιακού.  Να  ακούμε άλλοτε με ενδιαφέρον και άλλοτε με συγκατάβαση  για επιστημονικές ανακαλύψεις και νέα "επαναστατικά" ελιξίρια  που υπόσχονται αιώνια νεότητα σε χρόνο ρεκόρ. Από τις αμέτρητες δοκιμές της υφής των νέων συνθέσεων που μας παρουσίαζαν γεννήθηκε και το ανέκδοτο της παρέας των beauty editor’s για την ράχη του αριστερού μας χεριού που δεν θα γεράσει ποτέ. Στην πολύχρονη καριέρα μας φάγαμε όλες τις γκουρμέ  εκδοχές των συστατικών των νέων αρωμάτων και όχι μόνο… Η επιδερμίδα και τα μαλλιά μας γνώρισαν από πρώτο χέρι όλα τα hi tech υλικά της σύγχρονης κοσμητολογίας. Κάπως έτσι με συναρπαστικές εμπειρίες,  υπερατλαντικές ταλαιπωρίες , πολλά γέλια και πάνω απ όλα συντροφικότητα η "ανταγωνιστική" επαγγελματική σχέση εξελίχθηκε σε μια υπέροχη φιλία. Αποφασίσαμε  λοιπόν να ενώσουμε την αγάπη  μας για τη δουλειά αυτή με τις γνώσεις που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και γίναμε….  skingurus.

Γιατί skingurus

Στην πολύχρονη καριέρα μας στο χώρο των γυναικείων και αντρικών περιοδικών είχαμε την τύχη να αναλάβουμε την ευθύνη των σελίδων ομορφιάς σε μια εποχή που η βιομηχανία των καλλυντικών έκανε τα πρώτα τολμηρά ανοίγματα στην ελληνική αγορά. Όλα αυτά τα χρόνια η αλματώδης εξέλιξη της σύγχρονης κοσμητολογίας μας ώθησε να μελετήσουμε επιστήμες που δεν είχαμε καν φανταστεί  από δερματολογία μέχρι χημεία και μοριακή βιολογία. Και να τις βρίσκουμε και ενδιαφέρουσες  εμείς δύο απόφοιτοι θεωρητικών κλάδων! Ως beauty editors, αναμφίβολα, ενθουσιαζόμασταν με την έμπνευση των δημιουργών στο μακιγιάζ και την τέχνη της αρωματοποιίας. Η μεγάλη μας αγάπη όμως ήταν και παραμένει η επιδερμίδα και τα μυστικά της. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να καταθέσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη γνώση και την εμπειρία μας στο skingurus.gr, το πρώτο online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά –σχεδόν- στην επιδερμίδα.

Η φιλοσοφία μας

Στο skingurus.gr δεν θα βρείτε ίσως κάθε νέο καλλυντικό που κυκλοφορεί στην αγορά αλλά αυτό που εμείς κρίνουμε ότι αξίζει να γνωρίσετε. Σίγουρα όμως θα σας ενημερώνουμε για ό,τι  σημαντικό και καινοτόμο συμβαίνει στο χώρο της κοσμητολογίας. Μέσα από το skingurus.gr θα ανακαλύψετε πρακτικές, εύκολες και δοκιμασμένες λύσεις για μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα της επιδερμίδας  και θα βρείτε απαντήσεις στις δικές σας απορίες.  Στο skingurus.gr θα έχουν βήμα καταξιωμένοι ειδικοί ή επιστήμονες και θα μας εξηγούν με απλά λόγια τις σύνθετες λειτουργίες του δέρματος.  Στο skingurus.gr θα μπορέσετε να αποκρυπτογραφήσετε την ταυτότητα γνωστών και άγνωστων συστατικών που κρύβονται πίσω από τις ετικέτες των καλλυντικών. Τέλος, στο skingurus.gr θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στο χρόνο μέσα από τις ιστορίες μυθικών οίκων, εμπνευσμένων δημιουργών και εμβληματικών προϊόντων ομορφιάς. Και κάτι τελευταίο.  Όσο κι αν αγαπάμε την ελληνική γλώσσα η ομορφιά έχει συχνά τους δικούς της αμετάφραστους κώδικες . Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μας συγχωρήσετε για τα αγγλικά που συχνά πυκνά θα παρεισφρέουν στο skingurus.gr.

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.